Powrót do wszystkich produktów

Formierka wyrobów kulinarnych TYP 01MG8

Maszyna przeznaczona jest m.in. do produkcji pierogów, uszek, kopytek oraz innych wyrobów garmażeryjnych. Na naszej maszynie można zrobić pierogi z różnymi rodzajami farszów o jakości zbliżonej, a nawet przewyższającej ręczny wyrób. Maszyna może pracować z różnymi przystawkami, dzięki którym można uzyskać oczekiwaną gramaturę, kształt i wygląd wizualny pieroga. Stosując dodatkowe oprzyrządowanie, na tej maszynie można produkować nie tylko pierogi, ale również uszka, kopytka, paszteciki. Do produkcji pierogów wybierając przystawkę „wysoką”, można uzyskać na rancie pieroga gotowy wzór, z kolei przy zastosowaniu przystawki „niskiej” rant pieroga jest gładki i może być cieńszy bądź szerszy w zależności od wybranej opcji.
Maszyna posiada elektroniczną regulację długości pieroga oraz ilości farszu. Grubość ciasta regulowana jest ręcznie.

Przystawki produkowane są w rozmiarach odpowiadających gramaturze wykonywanych pierogów przed ugotowaniem, co 5 gram, tj. 15, 20, (…), 35 gram z możliwością regulacji wielkości 5-7 gram. Na tej maszynie można wykonać pierogi o wielkości nawet 60 gram. 

DANE TECHNICZNE:

  • Średnia wydajność (kg/h):
    • pierogi o masie 30g – 250
    • pierogi o masie 20g – 250
    • pierogi o masie 15g – 250
    • pierogi o masie 7g – 200
    • kopytka o masie 10g – 150
    • paszteciki o masie 70g – 165
    • paszteciki o masie 35g – 200
    • kluski śląskie – 150
  • Moc zainstalowania (kW): 2.6
  • Napięcie zasilania: 3x 400 V, 3P+N+PE; 50 Hz
  • Wymiary (cm) (dł/szer/ wys): 98/57/143
  • Waga: 200 kg maszyna + 15 kg przystawka