Urządzenie służy do usuwania nadmiaru cieczy z kapusty, mającej stać się z surówką lub surowcem do nadzienia pierogów.
Maszyna posiada napęd i sterowanie pneumatyczne ciśnieniem roboczym – 4 atmosfery co oznacza, że nie ma niebezpieczeństwa związanego z zastosowaniem energii elektrycznej. Wyciskarka charakteryzuje się bardzo szybką a co za tym idzie skuteczną pracą.
Stół obrotowy to pomocnicze urządzenie technologiczne usprawniające i ułatwiające pracę. Spełnia rolę bufora pozwalającego na spokojną pracę przy maszynie, nie powodując spiętrzania się wyrobów.
Zalecany przy produkcji wyrobów kulinarnych, kulistych jednorodnych i pyz.
Może być wykorzystywany również jako urządzenie pomocnicze w transporcie, odbiorze detali i materiałów w pojemniczkach.
DANE TECHNICZNE:
Moc zainstalowana (kW) – 0.9
Napięcie zasilania (V): 3x 400 V, 3P+N+PE; 50 Hz
Ilość obrotów: 5 / minutę
Wymiary podstawy (cm) (dł/szer): 125/100
Wysokość (cm): 80
Średnica blatu (cm): 100
Waga (kg): 60
Na życzenie klienta banda ochronna dokoła stołu obrotowego.
Makaroniarka formuje makarony o kształcie uzależnionym od zastosowanej matrycy.
Maszyna składa się z korpusu zawierającego elementy napędu, mieszalnika ciasta, dzieży zblokowanej z zespołem tłoczącym i matrycą.
W stałej ofercie znajdują się matryce dla kilku podstawowych kształtów makaronów. W zależności od zapotrzebowania jesteśmy w stanie wykonać różne matryce na specjalne zamówienie.
Maszyna służy do smażenia na głębokim tłuszczu różnego typu wyrobów garmażeryjnych.
Smażalnik pozwala na smażenie na głębokim tłuszczu produktów o stałej konsystencji: krokietów, kotletów, kotletów mielonych, hamburgerów, frytek. Smażenie odbywa się poprzez przesuwanie produktu na taśmie wzdłuż wanny wypełnionej olejem. Płynna regulacja czasu smażenia oraz temperatury oleju gwarantuje wysoką powtarzalność produkcji.
Dzięki podwójnej taśmie (dolna i górna), produkt jest zawsze zanurzony w oleju. Linia świetnie nadaje się zarówno do produktów tonących jak i pływających. Zamontowane na taśmie zabieraki gwarantują płynne przesuwanie się wyrobu wzdłuż linii. Wanna jest wyposażona w izolację termiczną.
Urządzenie pozwala na całkowite wyjęcie transportera i grzałek w celu wygodnego umycia wszystkich elementów. Sekcja napędowo – grzejna może być całkowicie wyjęta, więc pozostałe elementy mogą być myte pod ciśnieniem, bez obawy o zalanie podzespołów elektrycznych.
W zestawie znajduje się pokrywa. Cała konstrukcja oparta jest na 4 kółkach w celu wygodnego transportu.
DANE TECHNICZNE:
Wykonanie nierdzewne
Płynna regulacja temperatury do 210 st. C – czytelny wyświetlacz oraz dodatkowe zabezpieczenie termiczne
Przecieraczka pionowa służy do rozdrabniania miękkich owoców oraz warzyw. Po dobraniu odpowiedniego sita, urządzenie może służyć do uzyskania różnego rodzaju przecieru.
DANE TECHNICZNE:
Wydajność)*: 650-1800 [kg/h]
Moc silnika: 4,0 [kW]
Obroty wirnika przecieraczki: 510 [obr./min.]
Wymiary (dł x szer x wys) cm: 106 x 92,5 x 141
Waga: 250 kg
Możliwe do wykonania średnice oczek w sicie (na życzenie zamawiającego): 1-3 [mm]
*zależy od rodzaju surowca i wielkości oczek w sicie
Profesjonalna mieszałka do farszu, przeznaczona jest do mieszania oraz napowietrzania różnego rodzaju farszów. Mieszałka posiada zabezpieczenie przed samoczynnym wychyłem oraz wypadaniem farszu. Maszyna posiada zabezpieczenie przed otwarciem dzieży mieszającej oraz posiada wychylną misę, która umożliwia łatwe wyjmowanie farszu. Części mające bezpośredni kontakt z żywnością wykonane są ze stali nierdzewnej.
Nadziewarka do pączków jest wielofunkcyjnym, półautomatycznym urządzeniem dla cukierni i zakładów gastronomicznych. Podaje cyklicznie określoną wielkość dozy.
Urządzenie ma szerokie zastosowanie, w zależności od oprzyrządowania może służyć do:
Precyzyjnego nadziewania pączków, pyz drożdżowych i innych wyrobów cukierniczych,
Dozowania różnego rodzaju mas, pulp owocowych itp.
powtarzalna i regulowana wielkość dozy.
Dozowanie mas do rurek z wafla
Wielkość podawanej masy regulowana jest na dwa sposoby: mechanicznie i przez sterowanie czasem dozowania, co umożliwia szeroki zakres ustawień. Sterowanie wykorzystane w nadziewarce umożliwia różne tryby pracy: ciągły, niezależny od przycisku, ciągły sterowany przyciskiem, impulsowy.